کانون وکلای دادگستری مرکز
هر فردی به عنوان متهم و در صورت اعلام جرم و احضار به دادگاه می تواند برای خود وکیل اختصاصی داشته باشد و این نماینده حقوقی وظیفه دارد به بهترین نحو ممکن پرونده موکل خود را به پایان برساند. به همین دلیل لازم است وکلا نیز با نظارت یک مجمع مرکزی (کانون وکلا) فعالیت های خود را منسجم کنند و به آن نظم ببخشند.
حتما نام کانون وکلا و حتی کانون وکلای تهران برای شما نیز آشنا است. این کانون متشکل از نماینده های حقوقی است که وظایف حساسی را بر عهده دارند. در این مطلب به طور خلاصه به ماهیت این مجمع، مهم ترین تعهدات آن و… اشاره خواهیم کرد.
سایت کانون وکلای دادگستری
همانطور که می دانید اکثر افراد به دلیل عدم آگاهی و نا آشنایی با مقررات حقوقی یا مسلط نبودن به دفاع از خود، موضوع دادخواهی را امری پیچیده می بینند.
به همین دلیل، اکثر افراد برای رفع مشکلات احتمالی به نماینده ای حقوقی که با قوانین و مقررات دادگاه ها آشنا است، مراجعه می کنند. ملاک انتخاب وکیل معمولا تسلط در بیان و قدرت استدلال آن شخص است تا جایی که پروسه دادخواهی را به بهترین روش ممکن پیش ببرد.
به تدریج این نمایندگان حقوقی حرفه ای در دفاع از دعاوی به منظور حمایت و تدوین حقوق خود و ایجاد ضوابط و مقررات لازم برای ورود به این حرفه، مجمعی را تشکیل دادند که به کانون وکلای دادگستری معروف است.
کانون وکلا؛ محلی برای گرد همایی و تبادل نظر وکلای دادگستری است، ضمن این که قوانین و مقرارت مرتبط با وکلای دادگستری در این محل تصویب و اجرایی می شود.
سایت کانون وکلا؛ مرجعی برای یافتن شماره تلفن وکلای تهران است و به شما این امکان را می دهد که با جست و جو در فهرست وکلای دارای پروانه وکالت، به نماینده حقوقی دلخواه خود دست یابید.
مزیت این روش جستجو، این است که بدون نگرانی و با اطمینان از طریق سایت کانون به اسم، شماره تلفن و آدرس وکیل مورد نظر خود دست می بابید.
متقاضیان با ورود به سایت کانون وکلا می توانند اطلاعات مورد نیاز از بهترین وکیل مورد نظر خود را به دست آورند. همچنین متقاضیان عزیر ساکن تهران می توانند از طریق کانون وکلای تهران، خدمات حقوقی خود را در تهران پیگیری کنند.
کانون وکلای مرکز
کانون وکلای مرکز اولین و بزرگترین کانون وکلا در ایران است که ساختمان اصلی آن در تهران واقع شدهاست.
مهم ترین وظایف کانون وکلا مرکز عبارت است از:
- صدور پروانه وکالت
- ارئه خدمات معاضدت قضایی،
- نظارت بر عملکرد اعضاء
- حمایت از اعضای کانون
بالغ بر بیست هزار وکیل دادگستری در استانهایی از جمله: تهران، سمنان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان تحت پوشش و نظارت این کانون فعالیت می کنند.
اداره کانون وکلای مرکز به عهده هیئت مدیرهای است که از دوازده عضو اصلی و ۶ عضو علیالبدل تشکیل شده است و هر ۲ سال یکبار با رأی وکلای دادگستری انتخاب میشوند.
در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده عیسی امینی است. مطابق آییننامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا دادگستری، رئیس کانون وکلای مرکز از حیث شئون و تشریفات رسمی در ردیف دادستان کل کشور قرار دارد.
این کانون رسماً در ۲۰ آبان ۱۳۰۹ زیر نظر وزارت عدلیه شروع به کار کرد و از سال ۱۳۳۱ با تصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری در مجلس شورای ملی، به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه داد و در سال ۱۳۲۹ نیز به عضویت کانون وکلای بینالمللی درآمد.
کانون وکلای دادگستری چه تفاوتی با کانون وکلای قوه قضاییه دارد؟
سوالی که ذهن اکثر داوطلبان وکالت که با ما در ارتباط و مشاوره هستند، این است که چه تفاوتی بین فعالیت درحوزه کانون وکلای دادگستری با کانون وکلای قوه قضاییه وجود دارد؟
توجه کنید که هردوی این نهادها پس از گذراندن مراحل قانونی و کار آموزی، پروانه پایه یک اعطا می کنند که هیچ تفاوتی بین آنها نیست و از نظر حیطه کار کاملا شبیه به هم هستند.
اما تفاوت اصلی آنها در نحوه کارآموزی، مدت زمان کار آموزی و نحوه اخذ پروانه پایه یک است. البته این موضوع در آزمون سال ۹۸ با تغییرات چشمگیری در خصوص آزمون مرکز وکلا و مشاوران قوه قضاییه، روبرو شده است.
درخصوص کانون وکلا، داوطلبان پس از قبولی در آزمون تستی و پس از سپری کردن مراحل اداری، وارد دوره ی ۱۸ ماهه کارآموزی می شوند که درطول دوره، حق اخذ پرونده های حقوقی را با توجه به معیار مشخص دارند.
در واقع این افراد می توانند فعالیت و منبع درآمد داشته باشند، اما داوطلبان مرکز مشاوران قوه قضائیه پس از قبولی در آزمون تستی، وارد مرحله مصاحبه می شوند و پس از گذر از مرحله مصاحبه تحقیقات، وارد دوره کار آموزی می شوند.
البته تا قبل از آزمون سال ۹۸ ، در طول مدت کار آموزی حق فعالیت کاری در این زمینه را نداشتند و صرفا باید به کار آموزی می پرداختند.
این افراد پس از گذر از مرحله کارآموزی، پروانه پایه دو اخذ می کردند و بعد از دو سال می توانستند پروانه پایه یک نیز اخذ کنند. اما درسال ۹۸ این موضوع ( نحوه اخذ پروانه پایه یک وکالت در مرکز مشاوران قوه قضاییه ) با تغییرات قابل توجهی روبرو شد.
متاسفانه مدتی است که این بحث مطرح می شود که آیا وکلای کانون وکلا به کار مسلط تر هستند یا وکلای مرکز مشاوران؟ پاسخ این است: صرف قبولی یا عدم قبولی درآزمون، نشانه قدرت و تسلط در کار نیست و این خود فرد است که درمدت کارآموزی و گذر از آزمون باید خود را به قدری به قوانین و اصول حقوقی مسلط کند که بتواند امور حقوقی را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.
بنابراین، فرقی ندارد که فرد از وکلای کانون وکلا باشد یا وکلای قوه قضائیه و در هر دو عنوان یک وکیل می تواند فردی خبره و کارآمد باشد.
چنانچه سوالی درباره کانون وکلای مرکز دارید یا به دنبال نماینده حقوقی در کانون وکلای تهران هستید، با مشاوران دادگاه یار در ارتباط باشید. ما در همه حال پاسخگوی شما متقاضیان و دوستان عزیز هستیم.